Večera za 5 RTL 2

Na programu:

RTL2, ponedjeljak - petak u 12:50 sati

RTL Living, ponedjeljak - nedjelja u 19:05 sati

Godina:
2010
Žanr:
lifestyle emisija
Zemlja porijekla:
Hrvatska
Trajanje (min):
40
Večera za 5

Epizode

Kruno nastoji dati odgovor na vječno pitanje - jesu li muškarci bolji kuhari od žena. Tvrdi kako će nam pokazati što sve može u kuhinji, a saznajemo jesu li kandidatkinje blaže prema jedinom muškom ovotjednom kandidatu.

Kako je tijekom ovog tjedna svaki natjecatelj osvojio više bodova od svojeg prethodnika, zanimljivo je vidjeti hoće li se isto dogoditi i u večerašnjoj emisiji – hoće li Bernarda, posljednja ovotjedna natjecateljica preuzeti vodstvo i pobijediti ili će, ipak, pobjedu odnijeti Krunoslav.

Simpatični Matija sebe opisuje kao vedru i vrijednu, ali ne baš pričljivu osobu.Za prijatelje i obitelj kuha barem jednom tjedno, a svoje bi recepte rado podijelio, no budući da nitko iz njegovog društva ne kuha, nema kome.

U svoju večeru Duška unosi cijelu sebe te kuha raznoliko i puno. Jelima daje glazbene nazive, a preostaje nam vidjeti u kakvom je tonu večera protekla.

Ovoga tjedna kuhat će nam Istrani, a prva domaćica je Sanela. Ova majka sedmomjesečnog sina trenutno je na porodiljskom pa slobodno vrijeme provodi kuhajući za cijelu obitelj. Svoje goste zamišlja kao ljude koji se vole šaliti, koji su sličnih sklonosti i mišljenja kao i ona te, povrh svega, kao mlade ljude s kojima će lako naći zajednički jezik. Na „Večeru za 5“ prijavila se iz znatiželje jer je jako zanima kako će se snaći u društvu nepoznatih ljudi.

Mlada studentica ugostiteljstva pokazuje nam je li pazila na satu. Najviše voli raditi kanape sendviče i kolače i tvrdi kako bi svojom tiramisu tortom i kanape sendvičima mogla oboriti s nogu baš svakoga. Vidjet ćemo je li joj to pošlo za rukom s gostima na Večeri za 5. Njezin tajni sastojak koji stavlja u svako jelo je ružmarin. Inače, na riblje specijalitete stavlja začine za meso, a u riblju juhu goveđu kocku.

Kao vrsni gurman, Josip je najzahtjevniji ovotjedni kandidat pa natjecatelji s pravom od njega očekuju večeru za pet.

Današnja kuharica je Gordana, turistička djelatnica koja je obišla cijeli svijet i upoznala sve kulture i kuhinje. Između ostalog, govori tri jezika i profesionalni je sommelier. Očekuje da će joj gosti biti zabavni, društveni, zanimljivi i vrlo komunikativni. Jako bi voljela pobijediti i osvojiti glavnu nagradu, no i utješna joj zvuči primamljivo.

Ana kaže kako joj je aranžman jela pri serviranju dosta bitan, uvjerena da je nešto što je lijepo za oko i finije za nepce. Saznajemo je li se večera svidjela ostalim kandidatima te tko je ovotjedna pobjednica ili pobjednik.

Ovaj tjedan otkrivamo kakvi su kuhari i gurmani Vladimir, Martina, Koraljka, Josip i Petra. Svoje kulinarske sposobnosti prvi pokazuje Vladimir. Saznajemo je li domaćin dobar, što gosti misle o sirovom mesu i mesu uopće te kako im se sviđaju pokloni kojima ih je iznenadio.

Pravila natjecanja su svima već dobro poznata – petero kandidata, tri jela, a samo jedan pobjednik.

 "Večera za 5"  je zabavna emisija u kojoj će kandidati/kuhari otkriti kako se spravljaju razne kulinarske delicije, otkrivaju novi okusi i mirisi te korisni trikovi slasnih čari objedovanja. Emisija se bazira na ciklusima, a svaki ciklus se sastoji od pet, međusobno povezanih epizoda. U svakom tjednom ciklusu sudjeluje grupa od pet sudionika koji se međusobno natječu.

Svaki će tjedan pet kandidata predstaviti gledateljima svoje kulinarsko umijeće, svoj osobni smisao za estetiku, svoje male trikove aranžiranja stola i samih jela u svojim domovima. Kandidati će jedan po jedan kuhati za svoja četiri protukandidata, koji će na kraju večere dati svoj osobni sud i ocijeniti večeru ocjenama od 1 do 10. Osim što kandidati moraju ocjenjivati svoje protukandidate, moraju dobro paziti da im pobjeda ne izmakne iz ruku.Sudionici ocjenjuju ne samo spravljenu večeru, već i cjelokupni ugođaj, a osim ocjene, gledatelji će čuti i razloge dodijeljenih bodova. Ocjenjivanje će se odvijati u tajnosti, tako da kandidati do trenutka izbora pobjednika, neće znati kako kotiraju.

Na kraju zadnje emisije tjedna, u petak, bit će proglašenje pobjednika, koji je zbrojem svih ocjena prikupio najveći broj bodova. Svi pobjednici tjednih emisija ulaze u finalni ciklus emisija, natječući se za najboljeg kuhara i bogatu nagradu. "'Večera za 5" potaknut će vas na kreativnost spremanja raznih jela te pokazati kako svakodnevna, 'obična' jela, začinjena s malo mašte i puno dobre volje mogu postati prava kulinarska remek-djela!

 

Komentari - Reci što misliš!

     
Večera za 5