Večera za 5 RTL 2

Na programu:
Ponedjeljak - petak u 12:10 sati

Pogledaj epizodu

Godina:
2010
Žanr:
lifestyle emisija
Zemlja porijekla:
Hrvatska
Trajanje (min):
40
Večera za 5

Epizode

Mijo Vranješ, 22-godišnji elektrotehničar iz Podstrane pored Splita, najviše voli tri stvari: brze automobile, glasnu muziku i plavuše! Priznaje kako gotovo nikada ne kuha, osim kada ga zamoli neka djevojka, a udovoljio je i molbi zgodne i plave voditeljice naše kulinarske emisije.

Zaposlen na privatnoj jahti u Splitu, mornar Jurica Jurić voli latinoameričke plesove, pjevanje na karaokama i kuhanje. „Večeru za 5“ prvi je puta gledao u njemačkoj verziji, kada je živio u Njemačkoj, i jako mu se svidjela pa se spremno prijavio. Kako nije navikao gubiti, dat će sve od sebe ne bi li pobijedio.

Milda Urbonaite je mlada litvanska novinarka koja od lipnja prošle godine živi u Splitu kod dečka, kojeg je upoznala preko studentske razmjene. U nepunih godinu dana sjajno je savladala hrvatski jezik, a u emisiju se prijavila kako bi hrvatskoj publici prezentirala dio litvanske kuhinje.

Vesela, društvena, neodlučna i tvrdoglava Sonja Stjepić je grafička tehničarka po struci, ponosna majka dvoje djece. Nikada se ranije nije pojavila ispred kamere, ali uvjerena je kako će se odlično snaći u ulozi domaćice. Sonja se odlučila za riblji meni, za koji vjeruje da će se dopasti ostalim kandidatima.

Legendarna splitska kraljica aerobika Nataša Bebić priznaje kako je uvijek kada kuha rezultat nezaboravan – zato jer kuha jednom godišnje! Ovoga puta u njenoj kuhinji bit će i naše kamere, kako bi dostojno obilježile jedan mali jubilej – Natašino ukupno peto jelo ikada skuhano u životu!

Ovoga tjedna u „Večeri za 5“ družit ćemo se s mladim stand-up komičarima, od kojih će prvi kuhaču u svoje ruke uzeti Mirko Fabris Krav. Bez lažne skromnosti priznaje kako je spreman dobro reagirati u nepoznatim situacijama, kakva za njega svakako jesu kuhinjski zadaci.

Visoki (203 cm) Vlatko Štampar često se hrani van kuće, ali kada kuha dobro iskoristi sve namirnice koje se u tom trenu nađu u njegovu hladnjaku. Smatra kako bi svaki gost trebao biti objektivan i iskren. Priznaje kako je dosta kritičan, ali tvrdi da što se tiče hrane nije nimalo izbirljiv.

Rođeni Varaždinec Goran Furjan za svoje je prijatelje pripremio večeru potpuno u stilu arapskih obroka – gosti će sjediti na podu i posluživat će ih žena s feredžom! Kao i njegovi su-kandidati i on je jelima koje je pripremio nadjenuo duhovita i znakovita imena, pa je preostalo samo da još budu i ukusna.

Aleks Curać-Šarić ponosi se time što je pravi majstor improvizacije, kojom na svojim nastupima publiku često izrazito zabavlja. Hoće li mu ta vještina trebati i večeras? Ili će sve proteći po planu? Već neko vrijeme Aleks živi sa svojom djevojkom, koja tako često igra ulogu pokusnog kunića, kako za šale, tako i za kuhanje.

Tihomir Paravina je stand-up komičar skupine Studio smijeha agencije Sretna lubenica. Uz komediju, bavi se studijem Fakulteta prometnih znanosti te sviranjem klavijatura. Kuhati je počeo nedavno, gledajući televizijske emisije, te ima želju jednog dana naučiti kuhati kao pravi profesionalac. Pobjeda mu nije ni najmanje bitna.

Pravila natjecanja su svima već dobro poznata – petero kandidata, tri jela, a samo jedan pobjednik.

 "Večera za 5"  je zabavna emisija, koju gledatelji mogu pratiti svakog radnog dana u 10:10 sati na RTL2, a u kojoj će kandidati/kuhari otkriti kako se spravljaju razne kulinarske delicije, otkrivaju novi okusi i mirisi te korisni trikovi slasnih čari objedovanja. Emisija se bazira na ciklusima, a svaki ciklus se sastoji od pet, međusobno povezanih epizoda. U svakom tjednom ciklusu sudjeluje grupa od pet sudionika koji se međusobno natječu.

Svaki će tjedan pet kandidata predstaviti gledateljima svoje kulinarsko umijeće, svoj osobni smisao za estetiku, svoje male trikove aranžiranja stola i samih jela u svojim domovima. Kandidati će jedan po jedan kuhati za svoja četiri protukandidata, koji će na kraju večere dati svoj osobni sud i ocijeniti večeru ocjenama od 1 do 10. Osim što kandidati moraju ocjenjivati svoje protukandidate, moraju dobro paziti da im pobjeda ne izmakne iz ruku.Sudionici ocjenjuju ne samo spravljenu večeru, već i cjelokupni ugođaj, a osim ocjene, gledatelji će čuti i razloge dodijeljenih bodova. Ocjenjivanje će se odvijati u tajnosti, tako da kandidati do trenutka izbora pobjednika, neće znati kako kotiraju.

Na kraju zadnje emisije tjedna, u petak, bit će proglašenje pobjednika, koji je zbrojem svih ocjena prikupio najveći broj bodova. Svi pobjednici tjednih emisija ulaze u finalni ciklus emisija, natječući se za najboljeg kuhara i bogatu nagradu. "'Večera za 5" potaknut će vas na kreativnost spremanja raznih jela te pokazati kako svakodnevna, 'obična' jela, začinjena s malo mašte i puno dobre volje mogu postati prava kulinarska remek-djela!

 

Komentari - Reci što misliš!

     
Večera za 5