Večera za 5 RTL 2

Na programu:
Ponedjeljak - petak u 12:10 sati

Pogledaj epizodu

Godina:
2010
Žanr:
lifestyle emisija
Zemlja porijekla:
Hrvatska
Trajanje (min):
40
Večera za 5

Epizode

Nakon Ivanovog preuzimanja vodstva, danas kuha drugi muški kandidat, Antonio. On zapravo i ne zna kuhati, ali se nada da će mu mladenački šarm i lijepo upakirana večer pomoći da osvoji što više bodova. Najviše voli kuhati mesna jela s prilozima i umacima, a nikako ne voli ribu zbog kostiju. Osim mesnog glavnog jela, Antonio će pripremiti i zanimljivu juhu kao predjelo te finu štrudlu od jabuka i višanja za desert.

Današnja domaćica je Martina, iznimno brbljava i glasna studentica ekonomije iz Splita, majka dvoje djece. Smatra da umijeće kuhanja nije talent, već praksa i iskustvo, ali i ljubav prema kuhanju, koje ona ima napretek. Ponekad voli eksperimentirati u kuhinji, ali više drži do klasičnih jela. Smatra da bi svaki kandidat u emisiji „Večera za 5“ trebao pripremiti neko „ziheraško“ jelo koje je već puno puta pripremao i u čemu je stvarno vičan i siguran.

Ana-Maria je mlada studentica dizajna na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu, koja svoju kulinarsku znatiželju rado pretvara u zanimljiva jela. Obzirom da je vrlo kreativna, Ana-Maria će večeras svojim simpatičnim gostima ponuditi neobičan jelovnik – palačinke s rajčicom i sirom za predjelo, losos u medenom umaku za glavno jelo te tortu od sira za desert.

Mirena, dizajnerica interijera i vlasnica privatne tvrtke, otvorit će ovotjedno natjecanje novih kandidata iz Zagreba. Kako i sama kaže, prijavila se jer je gledajući emisiju stalno kritizirala kandidate pa sad želi pokazati što ona zna i umije u kuhinji. Za predjelo je odabrala kozice s pršutom i mozzarellom, a za glavno jelo spravit će „Sašin ombolo“, ukusnu kombinaciju svinjećeg i junećeg mesa u umaku od kopra.

Drugog dana kuhat će nam Ivan, koji dolazi iz Odranskog Obreža, malog pitomog mjestašca kraj Zagreba, gdje živi sa suprugom i 16-mjesečnim sinom. Ivan je prava umjetnička duša koja pjeva i pleše, a kuhanje mu je oduvijek bila druga strast u životu. Svoje goste će pokušati zadiviti svojim kulinarskim umijećem tako što će za današnju večeru pripremiti „turopoljsko-dalmatinski mix“ za glavno jelo, te slatko-kiseli desert.

Današnja domaćica je Sara, mlada, svestrana i ambiciozna studentica prve godine Tekstilno-tehnološkog fakulteta u Zagrebu. Kako baš i nije bila zadovoljna jelima svojih kolega, Sara je pomno kreirala svoj jelovnik ne bi li oduševila goste nečim novim. Tako je izabrala ribu za predjelo i glavno jelo te „Super tortu od malina“ za desert.

Upoznajmo ovotjednu mladu petorku s područja Splita koja će nam zanimljivim jelima u emisiju „Večera za pet“ unijeti dašak Dalmacije. Prva kuha Tatjana, iskusna kuharica koja u nogama ima puno kilometara po kuhinji. Od nje svi očekuju kvalitetnu i finu večeru, a ona od svojih gostiju da su gladni i ne previše izbirljivi. Tatjanin jelovnik je pravo iznenađenje – „morsko šarenilo“ za predjelo, grdobina za glavno jelo i neobičan kolač za desert.

Edin, ili kako ga prijatelji zovu – Đele, današnji je domaćin. Glazbenik po zanimanju, Edin je oženjen i otac djevojčice. No osim glazbe koja mu je prva ljubav, Edin obožava kuhati. Najviše voli pripremati razne tjestenine, rižota i ribu, ali voli i eksperimentirati i jako je kreativan u kuhinji. Zato će večeras za svoje goste pripremiti zanimljivu riblju ponudu...

Sinoć se kod Edina ekipa dobro najela, ali i odlično zabavila, zbog čega današnja domaćica ima težak zadatak nadmašiti ga na svim poljima. Dolores, otkačena i simpatična djevojka, žena i majka četverogodišnjeg sina, neobičnom je kombinacijom namirnica hrabro krenula put pobjede. No ostaje pitanje hoće li se takva jela svidjeti ostalima i hoće li Dolores sakupiti dovoljno bodova za pobjedu...

Kao šećer na kraju tjedna kuhat će Danijela, ugostiteljica koja živi sa suprugom, kćeri i sinom. Danijela smatra da za kuhanje ne treba imati nekog posebnog talenta, već su presudni dobra volja, praksa i iskustvo. Za svoj pobjednički jelovnik Danijela je odabrala „šarene košarice“ punjene piletinom za predjelo, rolice od teletine s krumpirima za glavno jelo i „crveno ludilo“ za desert.

Pravila natjecanja su svima već dobro poznata – petero kandidata, tri jela, a samo jedan pobjednik.

 "Večera za 5"  je zabavna emisija, koju gledatelji mogu pratiti svakog radnog dana u 10:10 sati na RTL2, a u kojoj će kandidati/kuhari otkriti kako se spravljaju razne kulinarske delicije, otkrivaju novi okusi i mirisi te korisni trikovi slasnih čari objedovanja. Emisija se bazira na ciklusima, a svaki ciklus se sastoji od pet, međusobno povezanih epizoda. U svakom tjednom ciklusu sudjeluje grupa od pet sudionika koji se međusobno natječu.

Svaki će tjedan pet kandidata predstaviti gledateljima svoje kulinarsko umijeće, svoj osobni smisao za estetiku, svoje male trikove aranžiranja stola i samih jela u svojim domovima. Kandidati će jedan po jedan kuhati za svoja četiri protukandidata, koji će na kraju večere dati svoj osobni sud i ocijeniti večeru ocjenama od 1 do 10. Osim što kandidati moraju ocjenjivati svoje protukandidate, moraju dobro paziti da im pobjeda ne izmakne iz ruku.Sudionici ocjenjuju ne samo spravljenu večeru, već i cjelokupni ugođaj, a osim ocjene, gledatelji će čuti i razloge dodijeljenih bodova. Ocjenjivanje će se odvijati u tajnosti, tako da kandidati do trenutka izbora pobjednika, neće znati kako kotiraju.

Na kraju zadnje emisije tjedna, u petak, bit će proglašenje pobjednika, koji je zbrojem svih ocjena prikupio najveći broj bodova. Svi pobjednici tjednih emisija ulaze u finalni ciklus emisija, natječući se za najboljeg kuhara i bogatu nagradu. "'Večera za 5" potaknut će vas na kreativnost spremanja raznih jela te pokazati kako svakodnevna, 'obična' jela, začinjena s malo mašte i puno dobre volje mogu postati prava kulinarska remek-djela!

 

Komentari - Reci što misliš!

     
Večera za 5