Večera za 5 RTL 2

Na programu:

RTL2, ponedjeljak - petak u 12:50 sati

RTL Living, ponedjeljak - nedjelja u 19:05 sati

Pogledaj epizodu

Godina:
2010
Žanr:
lifestyle emisija
Zemlja porijekla:
Hrvatska
Trajanje (min):
40
Večera za 5

Epizode

Simpatična gospođa Azra prije mnogo godina iz Bosne se doselila u Rijeku. Otkrivamo ima li u Azrinim jelima dašak bosanske kuhinje i kako se kandidatima svidjela njezina večera.

Dalmatinka Marija svoje je goste odlučila počastiti delicijama iz podneblja iz kojeg dolazi. Otkrivamo kako se njezina tradicionalna večera svidjela mlađim kandidatima te što o plodovima mora misli Bosanka Azra.

Vrlo elokventna, direktna, iskrena i neposredna, Romana Rajter se ovoga tjedna pokazala i iznimno smionom, jer ni jedno od jela koje će ponuditi svojim su-kandidatima nije pripremala nikada ranije! Jako je samokritična, ali i kritična, što se ne libi koristiti prilikom ocjenjivanja tuđeg kuhanja.

Je li osamnaestogodišnja Klaudija u svom kratkom kulinarskom stažu uspjela skupiti dovoljno iskustva kako bi napravila kvalitetnu večeru i osvojila starije i iskusnije kandidate?

Mlađahna Aleksandra pripremom zahtjevnih jela pokazuje svoju inspiraciju i kreativnost u kuhinji. Otkrivamo misle li starije protukandidatkinje da devetnaestogodišnjaci znaju napraviti dobru večeru.

Kako je na prethodnim zajedničkim večerama bio povučen i sramežljiv, svi se ostali kandidati slažu kako im je građevinski poduzetnik Ilija Crnjak velika nepoznanica. Inspiraciju za kuhanje dobiva kada negdje uoči kakav zanimljiv recept koji poželi isprobati i eventualno modificirati.

Što je jedini ovotjedni muški kandidat Ivan odlučio pripremiti svojim gošćama kako bi pobijedio i jesu li djevojke prepoznale kulinarski talent u ovom mladom muškarcu?

Ovaj tjedan donosi pobjednika riječkog ciklusa emisije, što znači da nas očekuje oštra borba finalista. Dok će neki pokušati goste očarati gostoljubivošću i kulinarskim umijećem, drugi će protukandidate pokušati izbaciti iz igre kritikama i ocjenama. Saznajemo hoće li u ovom finalnom tjednu presuditi kulinarska vještina, dobra prezentacija ili lukava igra.

Na samom početku finalnog tjedna u Rijeci i njezinoj okolici svoje kulinarsko umijeće će po drugi put pokazati mlada mama Marijana. Hoće li ići na sigurno i kuhati pobjednički jelovnik?

Na kraju možda ne stiže i najbolji kuhar, ali zvijezda svakako. Boris Kosmač je najbolji hrvatski i europski imitator, koji je već jednom sudjelovao u „Večeri za 5“ – izdanju sa slavnim osobama – i ostao oduševljen. Za njega se zna da s kuhačom baš nije najbolji prijatelj, ali trud mu nitko ne može osporiti.

Antonio večeras neće pripremati jela iz međimurske kuhinje, ali se nada da će svojom gostoljubivošću i kulinarskim umijećem ugodno iznenaditi svoje nove goste. Saznajemo hoće li mu to poći za rukom.

Pravila natjecanja su svima već dobro poznata – petero kandidata, tri jela, a samo jedan pobjednik.

 "Večera za 5"  je zabavna emisija u kojoj će kandidati/kuhari otkriti kako se spravljaju razne kulinarske delicije, otkrivaju novi okusi i mirisi te korisni trikovi slasnih čari objedovanja. Emisija se bazira na ciklusima, a svaki ciklus se sastoji od pet, međusobno povezanih epizoda. U svakom tjednom ciklusu sudjeluje grupa od pet sudionika koji se međusobno natječu.

Svaki će tjedan pet kandidata predstaviti gledateljima svoje kulinarsko umijeće, svoj osobni smisao za estetiku, svoje male trikove aranžiranja stola i samih jela u svojim domovima. Kandidati će jedan po jedan kuhati za svoja četiri protukandidata, koji će na kraju večere dati svoj osobni sud i ocijeniti večeru ocjenama od 1 do 10. Osim što kandidati moraju ocjenjivati svoje protukandidate, moraju dobro paziti da im pobjeda ne izmakne iz ruku.Sudionici ocjenjuju ne samo spravljenu večeru, već i cjelokupni ugođaj, a osim ocjene, gledatelji će čuti i razloge dodijeljenih bodova. Ocjenjivanje će se odvijati u tajnosti, tako da kandidati do trenutka izbora pobjednika, neće znati kako kotiraju.

Na kraju zadnje emisije tjedna, u petak, bit će proglašenje pobjednika, koji je zbrojem svih ocjena prikupio najveći broj bodova. Svi pobjednici tjednih emisija ulaze u finalni ciklus emisija, natječući se za najboljeg kuhara i bogatu nagradu. "'Večera za 5" potaknut će vas na kreativnost spremanja raznih jela te pokazati kako svakodnevna, 'obična' jela, začinjena s malo mašte i puno dobre volje mogu postati prava kulinarska remek-djela!

 

Komentari - Reci što misliš!

     
Večera za 5